4. ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI LİSELER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
4. ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI LİSELER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4. ULUSLARARASI MODEL İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI LİSELER ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Haklı Filistin Davası: Kalıcı ve Adil Barışın Tesisi" ana temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Liseler Zirvesi gerçekleştirildi.

Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (BEKV) organizatörlüğünde, İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) iş birliğiyle İstanbul'da gerçekleştirilen zirveye, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Ömer Faruk Yelkenci, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İstanbul Valisi Davut Gül ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen de katıldı.
 
Zirvenin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, geçmiş yıllarda Çeçenistan'da, Bosna'da, Avrupa'nın merkezinde katliamlar yaşandığını hatırlatarak, "Açık söylemek gerekirse hayatımızda hiç bu kadar acze düştüğümüzü hatırlamıyorum. Şu anda sanki bir dünya esir ama sadece Gazze'deki insanlar bize izzeti öğretiyorlar ve onlar hürriyeti yaşıyorlar." dedi. 
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci de programın kapanışında yaptığı konuşmada, 56 İslam ülkesinden gelen öğrencileri İstanbul'da buluşturan bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yelkenci, programda İslam dünyasının sorunlarının cesurca konuşulup teknoloji, insan hakları, afetler gibi önemli konuların masaya yatırıldığını ve çözüm önerileri sunulduğunu belirtti.
 
Programa daha önce İstanbul Millî Eğitim Müdürü olarak katıldığını aktaran Yelkenci, "O dönem zirve Kudüs-ü Şerif hakkındaydı, şimdi yine Filistin hakkında. Maalesef konu değişmiyor çünkü Filistin'de ve dünyanın başka yerlerinde zulüm devam ediyor. Dünyada bu sorunlara, bu insani meselelere çözüm üretecek bir anlayışın hâkim olması gerekliliğini, ihtiyacını çok net bir şekilde görüyoruz." diye konuştu.
 
Yelkenci, Bakanlık olarak öğrencilerin karakter özelliklerinin güçlenmesi için de yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
 
İslam dünyasındaki sorunlar konuşuldu 
Gençliğin entelektüel kapasitelerini geliştirmek ve gençler arasında İslam İşbirliği Teşkilatını önde gelen uluslararası bir kurum olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen dört günlük zirveye 56 İslam ülkesinden öğrenciyle sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
Zirvede, Filistin başta olmak üzere İslam dünyası ile diğer ülkelerde yaşanan sorunlar ele alındı ve çözüm önerileri tartışıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.