4+4+4 düzenlemesi her çocuğa yeteneğine göre ayrı kulvar açıyor  
4+4+4 düzenlemesi her çocuğa yeteneğine göre ayrı kulvar açıyor

4+4+4 düzenlemesi her çocuğa yeteneğine göre ayrı kulvar açıyor

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “4+4+4’ün temel ilkelerinden birinin her çocuğa eğilimine, yeteneğine göre ayrı kulvarlar açabilecek bir düzenleme yapmak olduğunu“ söyledi.

4+4+4 düzenlemesi her çocuğa yeteneğine göre ayrı kulvar açıyor

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir Güzelbahçe´de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi´nin açılış törenine katıldı.  Törende konuşan Bakan Avcı, İslam kültüründe kesintisiz iyilik anlamında kullanılan ‘sadaka-i cariye’ kavramını hatırlatarak güzel eserler meydana getiren hayırseverlere gıpta ettiğini ifade etti. Bakan Avcı, "Millî Eğitim Bakanı olarak onlara çok teşekkür ediyorum. Bu okulda eğitim gören çocuklarımız defterlerine bir harf yazdıklarında, o hayırseverlerin defterlerine de binlerce güzel harf yazılıyor" diye konuştu.

"Bizim eğitim alanında yaptığımız ve kısaca 444 dediğimiz 4+4+4 düzenlemesinin temel ilkelerinden biri de her çocuğa eğilimine, yeteneğine göre ayrı kulvarlar açabilecek bir düzenleme yapmaktı" diyen Bakan Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Biliyoruz ki her çocuk özeldir. Biz Millî Eğitim literatüründe artık üstün zekâlı tabirini kullanmıyoruz, özel yetenekli diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var. Dolayısıyla burada eğitim görecek çocuklarımızın da içlerinde kim bilir ne cevherler var. Bu kurumlar onların bu yeteneklerini açığa çıkarmaya vesile olacak. Millî Eğitim Bakanlığı devletimizin imkânları ölçüsünde her alanda bu tür kurumları gerçekleştiriyor ama hayırseverlerin katkısı bizim için çok önemli."

Konuşmasının ardından Bakan Avcı, okulu yaptıran Yaşar ailesi üyelerine şükran ve fidan dikim belgesi verdi. Yaşar ailesi adına Selim Yaşar da Bakan Avcı´ya teşekkür plaketi sundu.

Bakan Avcı, açılışın ardından beraberindeki heyetle birebir eğitim yapılan sınıfları inceledi, çocukların açtıkları sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet etti, basketbol oynayan otizmli bir çocuğu atışlarından sonra alkışladı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.