Ayvansaray Üniversitesi ile iş birliği protokolü  
Ayvansaray Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Ayvansaray Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında meslek tercihi yapacak öğrencilere doğru, anlaşılır ve sade bir şekilde mesleklerin anlatılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Ayvansaray Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Meslek tercihi yapacak öğrencilere doğru, anlaşılır ve sade bir şekilde mesleklerin anlatılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolünü Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Tolga Yazıcı tarafından imzalandı.

 

MEB Tevfik İleri Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, son yıllarda mesleki eğitim konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Geçen yıl yaptığımız düzenlemelerle mesleki ve teknik eğitim alanında yılların birikmiş problemleri halledildi ve sektörde en ciddi sıkıntı olarak karşımıza çıkan, sektörle eğitim arasındaki iletişim kopukluğunu giderecek tedbirler alındı." dedi.

 

Sektörün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirebilecek nitelikte mesleki ve teknik eğitim kurumlarının açılmasına özen gösterdiklerini kaydeden Tekin, bu kapsamda tematik meslek liseleri açtıklarını söyledi. Tekin, tematik meslek liselerinin mesleki eğitimde ivme yaşatacağını vurgulayarak, "Şu anda yüzde 50´nin altındaki mesleki ve teknik eğitimdeki öğrenci oranımızı hem nicelik hem de nitelik olarak üst noktalara taşımak hedefindeyiz." ifadesini kullandı. Tekin, "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi bu protokolle mesleki ve teknik eğitim alanında öğrencilerimizin doğru tercih yapması için kendilerine görsel imkânlar sunuyor. Bu çalışmayı, işin ruhuna ve formatına uygun biçimde kendi bünyesindeki öğrenci ve yetkilerle yapıyor. Ancak bu kadar güzel bir format kurgulanabilirdi." ifadesini kullandı. Tekin, prensip olarak sektörde karşılığı olan ve işlevsel protokoller yapmayı tercih ettiklerini belirterek, iş birliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

"Seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz"

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Tolga Yazıcı ise, "Bu iş birliği ile mesleki eğitimin farkındalığını, Türkiye´de yaygınlığını ve yapılan seçimlerin daha bilinçli yapılmasını hedefliyoruz. İş birliği sayesinde Millî Eğitim Bakanlığımızın yıllardır süren hamlesini güçlendirmeyi amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Yazıcı, protokolde emeği geçen bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

 

Protokol kapsamında, İstanbul Ayvasaray Üniversitesi tarafından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında faaliyet gösteren 53 alan 205 dala ait 3-4 dakikalık tanıtım videoları ücretsiz çekilecek. Çekimi yapılan tanıtım videoları ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerine gönderilerek, 8. ve 9. sınıf rehberlik dersinde gösterimleri sağlanacak. Mesleki yüksekokullarındaki alanların tanıtıldığı ve çekimi tamamlanmış videoların mesleki ve teknik eğitim ortaöğretim 12. sınıf öğrencilerine tanıtımı yapılacak.

 

Törene Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci,  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ile üniversitenin yetkilileri katıldı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.