Bakan Avcı, Bursalı hayırsever iş adamlarını kabul etti  
Bakan Avcı, Bursalı hayırsever iş adamlarını kabul etti

Bakan Avcı, Bursalı hayırsever iş adamlarını kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bursalı hayırsever iş adamlarını kabul etti.

Bakan Avcı, Bursalı hayırsever iş adamlarını kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki Bursalı hayırsever iş adamlarını kabulünde sadaka-i cariye kurumunun önemine vurgu yaparak, insan öldüğünde amel defterinin kapanmadığı hususlardan birinin de hep akıp giden sadaka-i cariye müessesesi olduğunu söyledi. Medrese, köprü, hastane, imarethane, çeşme gibi yapıları insanların hizmetine sunan hayırseverlerin amel defterlerinin sürekli açık olduğunu dile getiren Bakan Avcı, “Hayırsever iş adamları da okul yaptırdığında ve o kulda eğitim gören her öğrenci defterine bir çizgi çizdiği sürece onların amel defterine sevap işlenir” diye konuştu.  Bakan Avcı, yaptırdıkları okullarla eğitime verdikleri katkıdan dolayı Bursalı iş adamlarına teşekkür etti.

 

Heyet adına konuşan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitimde büyük bir reform gerçekleştirildiğini vurgulayarak, meslekî teknik eğitime verdiği destekten ötürü Bakan Avcı’ya teşekkür etti. Bursa’nın İnegöl ilçesinde hayırseverlerin yaptırdığı mesleki eğitim kampüsü hakkında bilgi veren Şahin, kampüste 4 mesleki teknik lisesi, bir spor lisesi, bir sosyal bilimler lisesi ve bir anaokulu olmak üzere 26 binanın yer aldığını söyledi.  Şahin, 6 bin öğrenci kapasiteli mesleki eğitim kampüsünde şu an yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

 

Bakan Avcı, eğitime yaptıkları katkıdan dolayı Bursalı hayırsever iş adamlarına teşekkür belgesi verdi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.