Bakan Avcı, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni verdi  
Bakan Avcı, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni verdi

Bakan Avcı, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni verdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 3. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri törenine katılarak dereceye giren proje sahiplerine ödüllerini verdi.  

Bakan Avcı, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ni verdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Başkent Öğretmenevi´nde düzenlenen törendeki konuşmasına, ödüller için başvuru yapan bütün okulları, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek başladı. 

 

Ödüller için bin 47 projeyle başvuru yapıldığını belirten Bakan Avcı, bu tür düzenlemelerde sıralama yapmanın çok zor olduğuna işaret ederek, "O nedenle, biz pek çok alanda yaptığımız çalışmalarda, diyelim resim yarışmalarında, artık yarışma kavramını da bir tarafa bırakarak şölene dönüştürmeye ve tüm katılımcıları bir şekilde ödüllendirmeye çalışıyoruz. Birinci, ikinci ve üçüncü tabirlerini mecbur kalmadıkça kullanmamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

Törende, bin 47 çalışmanın tamamının paylaşılamayacağı için, 88 çalışmanın bölgesel düzeyde, 15´inin de bakanlık düzeyinde tanıtıldığına değinen  Bakan Avcı, "Vaktimiz ve yerimiz müsait olsa bin 47 eserin tamamını kamuoyuyla paylaşmak isterdik" dedi.

 

Bakan Avcı, bazı projelerin uygulanmasıyla performansın çeşitli şekillerde ölçülebildiğini, bu ölçümün sadece pilot uygulamaya ilişkin rakamlar ve yüzdeler olduğunu bildirdi. Bakan Avcı, "Biz bu programı gerçekleştirirken amacımız da herhangi bir yerde yapılan iyi bir uygulamanın örnek olması ve diğer illerde, diğer okullarda da uygulanması. Dolayısıyla okul düzeyinde bir projenin toplumsal etkisi için 20-30 binle çarpmamız gerekir. İl ölçeğinde yapılan bir proje ise bunu da 81´le çarpmak gerekir. Dolayısıyla burada büyük bir sinerji yatıyor" ifadesini kullandı.

 

"Az laf, çok iş"

Bakan Avcı, konuşmasının sonunda "Bakanlığımızın yerleştirmeye çalıştığı bir yenilik de ´az laf, çok iş.´ Asıl kahramanları görelim" diyerek ödüle layık görülenlere hediyelerini takdim etti. 

 

"Öğretim Yöntem ve Teknikleri" kategorisinde "Xxxxx Ders" isimli proje ile İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "Tam Öğrenme Merkezleri Projesi" ile Kayseri İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "Tarih Öğretiminde Yenilikçi Yöntemler" projesiyle Fethiye İmam Hatip Anadolu Lisesi´ne ödül verildi.

 

"Sanatsal, Kültürel, Sportif ve Çevreci Faaliyetler" kategorisinde, "Değerlerinle Yaşa, Değerli Kal Eğitimi" projesiyle Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, "Eğitim Müzesi" projesiyle Bergama 14 Eylül İlkokulu,  "Eğitim hareketi" isimli projeleriyle Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü ödüle layık görüldü.

 

"Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme" kategorisinde, Ankara Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu´na "Elim Sende" projesiyle, Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne "Okuldan Sektöre" projesiyle, Bakırköy Adalet Anaokulu´na "Cezaevinde Anaokulu" projesiyle ödül takdim edildi.

 

"Serbest" kategoride ise Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü "ADABİS" projesiyle, Sincan Çokören Satılmış Yılmaz Ortaokulu "Kapı Sabitleme Kilit Sistemi" projesiyle, Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü de "Çok Dilli Çok Kültürlü Kafe" projesiyle ödüle layık görülen projeler arasında yer aldı.

 

"Okul İdaresinin Geliştirilmesi" kategorisinde Antalya, Kütahya ve Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü ödül aldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.