Bakan Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı  
Bakan Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kazakistan ve Libya´daki Türk okullarının kapatıldığı iddialarına cevap verdi. Bakan Avcı, “Kazakistan´daki okul değil, Türkçe eğitim merkeziydi. Orada görev yapan öğretmenlerimizle ilgili bir vize sorunu vardı. Bu vize sorunu çözüldü, dolayısıyla öğretmenlerimiz görevlerine dönecekler” şeklinde konuştu. 

Bakan Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir dizi açılış yapmak üzere bulunduğu İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Libya’da kapatıldığı iddia edilen okullarla ilgili de bilgi veren Bakan Avcı şunları söyledi: “Libya´daki şartları da hepiniz biliyorsunuz, güvenlik koşullarını biliyorsunuz. Libya´da şu anda merkezi hükümet kontrolü konusunda sıkıntılar var. Asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman... Kaldı ki orada görev yapan okular, daha çok oradaki Türk çalışanların çocuklarının eğitim gördüğü kurumlardı. Onların büyük bir kısmı da Türkiye´ye geldiği için zaten öğrenci sorunu var ama ayrıca güvenlik sorunu da var. Dolayısıyla Libya istikrarına kavuştukça oradaki okullarımız da başka yerlerdeki okullarımız da faaliyetlerini devam ettirecekler."  

 

100 bin öğretmen atamasından bir tek şaibe yok

Bakan Avcı, "MEB´de VIP torpille atama yapıldığı" yönündeki soruyla ilgili de şunları kaydetti:  "Hemen listelerini getirin. Millî Eğitim Bakanlığında atamaların hangi kriterle nasıl yapıldığını herkes görüyor. Millî Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez. Ama bazı basın yayın kuruluşları özellikle Millî  Eğitim Bakanlığı´na yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütüyorlar. En küçük aksaklığı, Gümüşhane´nin bir köyündeki ilkokulun penceresini kırk oluşunun fotoğrafını alıp ´Türkiye´de eğitim göçtü´ diye bir haber yapıyorlar. Bunu ne kadar kasıtlı yaptıklarını, niye yaptıklarını, hangi tekere hangi çomağın sokulmasından ötürü rahatsız olduklarını biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz."

 

Bir başka gazetecinin, "İzmir´de bazı okullarda laboratuvarların mescide çevrildiği" yönünde iddiaların olduğunu belirten sorusuna da yanıt veren Bakan Avcı, "O olmaz, okul yöneticilerimiz, il ve ilçe millî eğitim müdürlüğümüz okulların fiziki mekanlarının optimum kullanımı konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar ama bu tür sansasyonel şeylerle bazı düzenlemeler eleştirilebiliyor. Yoksa laboratuvar kapatılıp mescit yapılması uygun da olmaz ama zaten eğitimcilerimiz öyle şeyler yapmazlar, yapmamalıdır ve yapmıyorlar" dedi.

Bakan Avcı, KPSS´deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili soruya "Bekleyelim, sonuçlarını görelim, ciddi bir çalışma var orada" yanıtını verdi.

 

Bakan Avcı’dan susturan cevap

Gazetecilerin sorularını yanıtlarken soru soran muhabirlerin hangi kurumdan olduklarını belirterek soru sormalarını isteyen Bakan Avcı, bir muhabirin soru sorduktan sonra kendini tanıtması üzerine, ”Kurumunuzu söylemenize gerek yoktu ben anladım o kurumdan olduğunuzu” diye cevap verdi.

Bakan Avcı, aynı muhabirin tekrar soru sormak istemesi üzerine ise kurum adını söyleyerek “Bir kere de olumlu bir şey sor”  diyerek güldü ve sorusuna cevap verdi.

 

"Mesleki eğitim 28 Şubat sürecinde ciddi bir darbe almıştı"

Bakan Avcı, İzmir´de bugün iki önemli okul açılışına katıldığına değinerek şunları ifade etti:

"Birinci açılış İzmir için çok önemli. Otistik çocukların eğitimi için çok güzel bir eğitim kurumunun açılışını yaptık. Hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum.

 

İkinci okulda mesleki eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak vurgulanması gereken bir konu. Mesleki eğitim 28 şubat sürecinde ciddi bir darbe almıştı. ´İmam hatip okullarının orta kısımlarını kapatacağız, liselerden mezun olanları üniversiteye kat sayılarla alacağız´ diye tüm meslek okulları ciddi manada budanmıştı. Rağbet düşmüştü. Özellikle iki yıldan beri tüm ders yılı, ikinci dönem açılışlarını meslek liselerinde yapıyorum. Mesleki eğitim konusunda duyarlılığı artırmak istiyoruz. Buralarda gerçekten birinci sınıf eğitim veriliyor."

 

Öğretmenlerin nöbet görevine ücret için Maliye Bakanlığı’yla çalışma yapılıyor

"Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda öğretmenlerin talepleri hakkında çalışma olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı´yla ortak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Bakan Avcı, "Bütçe imkanları, ne zaman, nerede, nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Teknik konularını hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek" dedi. Bakan Avcı, öğretmenlerin bu konuyla ilgili taleplerine duyarlı olduğunu daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.