BAKAN SELÇUK, DİYARBAKIR´DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU  
BAKAN SELÇUK, DİYARBAKIR´DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAKAN SELÇUK, DİYARBAKIR´DA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diyarbakır’daki programı kapsamında,  Ziya Gökalp Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.   

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diyarbakır’daki programında ilk olarak hayırsever ve iş insanları ile bir araya geldi. Daha sonra Valiliği ziyaret eden Selçuk, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştü. Selçuk, burada yaptığı konuşmada, kadim ve güzel bir şehirde bulunuyor olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Birçok ili ziyaret etme imkânı bulduğunu, bu illerden birinin de Diyarbakır olduğunu dile getiren Selçuk, şöyle konuştu: "Kentin eğitim hayatını, okullarımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin durumlarını çok yakından değerlendirmek, istişarelerde bulunmak ve Diyarbakır´ın eğitim kapasitesini genişletmek için birtakım çalışmalar içerisinde olacağız. Bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan projeksiyonlar ve buna bağlı olarak yapılacak planlamalar Diyarbakır´ın eğitim kalitesini çok daha iyi yükseltecektir."
 
Daha sonra Yenişehir ilçesindeki Ziya Gökalp Anadolu Lisesini ziyaret eden Bakan Selçuk, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Bir öğrencinin derslerin yoğunluğu dolayısıyla sosyal aktiviteye zaman ayıramadıklarını ve bu nedenle yeteneklerini keşfedemediklerini belirtmesi üzerine Selçuk, bununla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Selçuk, bu çalışmanın ilkokul birinci sınıftan itibaren başlayacağını işaret ederek, şunları kaydetti: "Tasarım beceri atölyeleri vasıtasıyla her çocuk binlerce kez tecrübe edilerek neye yatkın olup olmadığını öğrenecek. Tabii bu sene yılın ortasında olduğumuz için 12. sınıflar için acil bir çözüm olmayabilir ama merak etmeyin gerekli konular üzerinden çalışıyoruz." 
 
Dicle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen resim sergisini de gezen Bakan Selçuk, müzik dinletisini dinledi. Selçuk, burada düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" toplantısında öğretmenlerle bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.