BAKAN TEKİN, ADIYAMAN'DA BEŞİKTAŞ İLKOKULUNUN AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN TEKİN, ADIYAMAN'DA BEŞİKTAŞ İLKOKULUNUN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN TEKİN, ADIYAMAN'DA BEŞİKTAŞ İLKOKULUNUN AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman'da Beşiktaş İlkokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde yaraların sarılması için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Tekin; Bakan olarak atandıktan sonra ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli "bir ayaklarının deprem bölgesinde olması" yönünde kendilerine talimat verdiğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek bizim birinci hedefimiz olacak.' demişti ve sürekli her kabinede gündemimiz deprem bölgesiyle başlıyor. Yaralar inanılmaz bir hızla sarılıyor. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza dünyaya örnek gösterilecek bir biçimde yaraları sardığı ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığı için teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi deprem zamanında da milletçe birlik olduklarını ifade eden Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Biz öyle bir devletiz ki en ücra köşesindeki vatandaşından en merkezî pozisyondaki görevlisine, siyasetçisine kadar çok şükür millî birlik anlayışı içinde her türlü fedakârlığı yaparak, birlikteliğini gösteriyor. En bariz örneklerinden biri, geçen pazar günü 100. yılını kutladığımız cumhuriyetimiz. İmparatorlukların dağılma çağında emperyal ulusların ağzını açıp iştahla beklediği dağılma sürecinde Kurtuluş Savaşı'mızı yürüten başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu'nun en ücra köşesindeki herkes üstüne düşen vazifesini yaparak mücadelesini yürüttü. Dünyaya örnek bir mücadele, aslında benzeri bir mücadeleyi biz deprem sürecinde yürüttük. Deprem haberlerinin alınmasından itibaren herkes elini taşın altına koyacak işler yaptı."
 
Deprem sürecinde hayırseverlerin önemli katkılar sunduğunu aktaran Tekin, "Çok şükür, bu süreçte de hayırseverlerimiz, eğitim öğretim imkanlarının yeniden hayata geçirilmesi açısından bize çok katkı sundular. Beşiktaş Kulübüne, başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bütün hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adıyaman'ın depremden önceki derslik sayısından daha fazla bir derslik sayısına, daha fazla öğretmen sayısına ulaşması noktasında talimat aldıklarını anımsatan Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Deprem sürecinde şu anda ihalesine çıkılmış veya çıkılması için teknik sorunların hâlledilmesini bekleyenler dâhil toplam 123 okul ve 1.511 derslik var. Bunların bütçe anlamında sadece inşa maliyeti için 4,5 milyar ayırdığımız tutar. Bunların dışında onarımını yaptıklarımız var. Deprem öncesi Adıyaman'da 860 okulumuz, 6 bin 248 dersliğimiz vardı. Deprem sonrası eğitim öğretim başladığında 5 bin civarında derslikle başladık, yani 1000'in üzerinde dersliğimiz problemliydi. Bir kısmını onardık, bir kısmını yıktık. Adıyaman'da depremden önceki derslik sayımız 6 bin 248 iken, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlarken, inşallah, 6 bin 804 derslik olacak. Yani mevcut deprem öncesi derslik sayımızdan daha yüksek bir derslik sayısıyla eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere verdiği söz, bizlere her daim hatırlattığı talimat doğrultusunda eğitim öğretim sürecimiz deprem öncesindekinden daha iyi koşullarda sağlanmış olacak."
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi de açılışta yaptığı konuşmada, okulun yapımına yurt içi ve yurt dışından birçok taraftar ve derneğin destek olduğunu söyledi.
 
Çebi, kampanyanın devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Allah nasip ederse, yolumuz açık olursa, bu bölgeye katkı vermeye devam edeceğiz. Beşiktaş olarak sadece bir spor kulübü değiliz. Biz, içinde duygular, geçmiş, hayat ve gelecekleri düşünen insanlarla kaynaşan bir toplumuz, bir kuruluşuz. Beşiktaşlı olmaktan ve bu kulübe başkanlık yapmış olmaktan son derece gurur ve onur duyuyorum. Özellikle buraya gelmiş ve görev yapmakta olan öğretmenlerimize bir çift lafım var. Bu gençlerin sağlığı sizlere emanet... Sonra bilgileri, eğitimleri ama bu bölgede yaşanan bu travmadan sonra öğretmenlerimize başka bir yük daha düşüyor. O da onların psikolojisini, kafalarını sağlıklı hâle getirmek. Allah bir daha yaşatmasın. Beşiktaş her yerde olmaya devam edecektir."
 
Okul açılışından sonra şehit İmam Tan'ın ailesini ziyaret eden Tekin, baba Abuzer Tan ile sohbet etti.
 
Bakan Tekin Adıyaman'daki temasları kapsamında, Beşiktaş İlkokulunun açılış töreni öncesinde Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek kentte devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekin, Demokrasi İlkokulunu da ziyaret ederek okul bahçesinde çocukların etkinliğini izledi. Tekin ayrıca burada öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.
 
Tekin daha sonra Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde Yunus Emre Anadolu Lisesini de ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.