BAKAN TEKİN, KASTAMONU'DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
BAKAN TEKİN, KASTAMONU'DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

BAKAN TEKİN, KASTAMONU'DA ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Kastamonu'da düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi. 


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kastamonu Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen buluşmada her ay düzenli olarak yaptıkları Öğretmen Odası Buluşmaları sayesinde istişare kültürünü kurumsal hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Bu istişarelerdeki görüş ve öneriler doğrultusunda birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini hatırlatan Tekin, eğitim öğretim süreçlerine ilişkin ihtiyaç duyulan her konuda sahanın asıl sesi olan öğretmenleri dinlemeye devam edeceklerini, hariçten gazel okuyanları muhatap almayacaklarını kaydetti.

 

Saha ziyaretlerinde bulundukları her ilde il eğitim değerlendirme toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Bakan Tekin, bu konuda ilin yetkili organlarıyla yaptıkları istişare sonucunda ihtiyaç duyulan konularda gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

 

Mülakat konusuna değinen Bakan Tekin, şu an yürürlükte olan mevzuata göre mülakat yapmanın yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek bazı çevrelerin öğretmen adaylarını popülist söylemlerle siyasi malzeme yaptıklarını söyledi, öğretmen adaylarının bu çevrelere pirim vermemeleri gerektiğini kaydetti.

 

Tekin, alan değişikliğiyle ilgili bir soru üzerine ilkesel olarak alan değişikliğini doğru bulmadıklarını ancak bu konuda kimsenin hakkının yenmeyeceği bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi.

 

Öğretmenlerin özlük haklarını daha da iyileştirmek için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Tekin, bundan önceki Öğretmen Odası Buluşmaları'nda olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin talep ve beklentilerini yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

 

Toplantıya katılan öğretmenler ise tek tek söz alarak eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktardılar. Öğretmenler, söz konusu bu buluşmaların kendilerine verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak bu uygulamanın devam etmesini arzuladıklarını ilettiler.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.