Bakan Yılmaz, Burdur´da okul açılışına katıldı  
Bakan Yılmaz, Burdur´da okul açılışına katıldı

Bakan Yılmaz, Burdur´da okul açılışına katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Burdur´un Bucak ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen Muhittin Talha Çalışkan´ın adı verilen Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışını yaptı.

Bakan Yılmaz, Burdur´da okul açılışına katıldı

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, vatanın gerçek sahipleri şehitlere olan borcun ancak uğruna şehit oldukları değerleri güçlendirmekle ödenebileceğini söyledi. Güçlenmenin eğitimle başarılabileceğine işaret eden Yılmaz, "Türkiye´deki en büyük yatırım, beşeri sermayeye yapılan yatırımdır. Bu yatırım hem bilimi hem de demokrasiyi güçlendirecek. Türkiye´de bugün ne başarı varsa arkasında eğitim vardır, ne eksiklik varsa yine eğitimden kaynaklanmıştır." diye konuştu.
 
Yılmaz, Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28´den 17´ye düşürdüklerini, eğitimde fırsat eşitliğinin değişmez hedefleri olduğunu vurguladı.
 
"Fırsat eşitliği temelinde kaliteli eğitim ilkemiz." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Şartlı eğitimi başlattık. Bu kapsamda 6 milyar liraya yakın ödeme yaptık. Dershaneleri kapattık. Ancak evlatlarımızın herhangi bir dersten ilave ders almaya ihtiyacı vardır düşüncesiyle okullarımızda ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları başlattık. Geçen yıl bu kapsamda 9 milyon öğrencimiz kurslara katıldı. 81 ilde 800 yakına okulda 100 bin öğrencimize haftada 15 saat İngilizce dersi veriyoruz."
 
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, şehidin ailesi ve diğer protokol üyeleriyle birlikte okulun açılışını gerçekleştirdi.
 
Bakan Yılmaz, daha sonra Bucak Öğretmenevinde il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.