Bakan Yılmaz, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) heyetini kabul etti  
Bakan Yılmaz, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) heyetini kabul etti

Bakan Yılmaz, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) heyetini kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Katar İnsani Yardım Kuruluşu’nu (RAF) temsilen Âyıd el-Kahtâni başkanlığındaki heyetle birlikte İslam İşbirliği Teşkilat Türkiye Temsilcisi İbrahim Altan’ı makamında kabul etti.  

Bakan Yılmaz, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) heyetini kabul etti

Görüşmede Bakan Yılmaz, RAF kurumuna 4 milyon adet kitap basım projesini gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek, bu kitapların sadece Türkiye sınırları içerisinde değil Fırat Kalkanı bölgesindeki okullardaki öğrencilere de ulaştırıldığını söyledi.

 

Bölgede birçok okulun tadilatının gerçekleştirilmesinin gerekli olduğunu ve ilave birçok okulun inşa edilmesinin zorunlu olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ayrıca, milletlerarası okul kapsamında inşa edilecek Katar Okulu için ciddi adımların atılarak resmi işlemlerin başlatıldığını, özellikle Gaziantep ya da Şanlıurfa illerinde Türk-Katar Üniversitesinin inşasına başlanması gerektiğini ifade etti. 

 

Bakan Yılmaz, Türkiye’de Suriyeli çocuklar için meslek yüksekokullarının açılması gerektiğini, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin gelecek Suriye’nin inşasında görev alacak insan kaynağını oluşturacaklarını dile getirdi.

 

Katar RAF İnsani Yardım Kuruluşu Başkanı Kahtâni ise, Suriyeli mültecilere kucak açtığı için öncelikle Türkiye’ye, Türk halkına teşekkür ederek, Suriye halkına özellikle eğitim alanında yardım elini uzatan Millî Eğitim Bakanlığına şükranlarını bildirdi.

 

Kahtâni, Suriyelilerin eğitimine dair gerçekleştirilecek her türlü projede Millî Eğitim Bakanlığına destek vermeye hazır olduklarını, Türk-Katar Üniversitesinin hayata geçirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

 

Kabulde Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel de hazır bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.