Bakan Yılmaz Soma´da Türk- İş Madenciler İlkokulunu ziyaret etti  
Bakan Yılmaz Soma´da Türk- İş Madenciler İlkokulunu ziyaret etti

Bakan Yılmaz Soma´da Türk- İş Madenciler İlkokulunu ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Manisa´nın Soma ilçesinde Türk-İş Madenciler İlkokulu´nu ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Soma´da Türk- İş Madenciler İlkokulunu ziyaret etti

Millî Eğitim Bakan İsmet Yılmaz burada yaptığı konuşmada, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye´nin düne göre çok daha refah içinde olduğunu belirten Yılmaz, şöyle dedi: "Bizler bu ülkede huzur içinde, barış içinde ve kalkınmış bir ülkede ay yıldızlı bayrağın altında başımız dik alnımız açık yaşayalım diye Türkiye´nin dört bir tarafında bu topraklar için can verenler oldu. Türkiye´nin yarını daha iyi olsun diye kimi maden ocaklarında, kimisi baraj, kimi yol yapımında, kimi Fırat Kalkanı´nda kimisi Zeytin Dalı Harekatı´nda sırf bu ülkenin insanları daha iyi, özgür yaşasınlar diye canlarını veriyorlar. Bu vatan için bu millet için can veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize de sağlık ve sıhhat içinde uzun ömürler diliyorum."
 
Yılmaz, bir insanın veya kurumun yapabileceği en iyi hizmetin eğitim olduğunu, eğitimin her işin başında geldiğini vurguladı. Türkiye´nin eğitim alanında çok büyük mesafe kat ettiğini, çocukların anne babalarına göre kendilerini çok daha iyi ifade edebildiğini ve özgüven kazanabildiklerini dile getiren Yılmaz, Türkiye´nin eğitimi için 134 milyar 727 milyon lira kaynak ayrıldığını söyledi. Kendisinin 70 kişilik sınıf mevcuduyla eğitim gördüğünü şimdi ise Türkiye´de sınıf ortalamasının 24´e düştüğünü aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye´de gündem kaliteli eğitim, daha iyi kaliteli eğitim vermek için de bir başka unsur, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltabilmek lazım. Öğretmen sayısını artırabilmek lazım, bizim dönemimizde 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bu yıl da 25 bin öğretmen ataması yapacağız, yani 600 binin üzerindeki öğretmenimizi istihdam edeceğiz. Ne için? Daha kaliteli bir eğitim verebilmek için. Bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 28 iken şimdi 17´ye düştü, Kore, Japonya, İngiltere ile aynıyız, Fransa´dan daha iyiyiz."
 
Yılmaz, Türkiye´nin dört bir yanında kaliteli eğitim verebilmek için altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını, yeni yapılan dersliklerin de tamamlanmasıyla 2019 yılı sonuna kadar ikili öğretimi kaldıracaklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından bakanlar Yılmaz ve Kaya okulu gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
 
Bakanlar Kaya ve Yılmaz maden şehitliğini ziyaret etti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Soma´da Maden Şehitliği´ni ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.
 
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden 39´unun kabrinin bulunduğu Soma Madenciler Şehitliği’ni de ziyaret etti. Maden şehitlerinin yakınlarının da yer aldığı ziyarette Bakanlar şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.