BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE'DE İLKOKUL AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE'DE İLKOKUL AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN YUSUF TEKİN, DÜZCE'DE İLKOKUL AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Düzce'de Azmimillî İlkokulunun açılış törenine katıldı.

Düzce'de hayırseverlerin katkılarıyla eski yerinde yeniden inşa edilen 24 derslikli Azmimillî İlkokulunun açılışına katılan Tekin, milletin azmini ve kararlılığını arkasına alarak Kurtuluş Savaşı mücadelesi verenlerin ilk temelini attığı okullardan birinin yeniden yapılmasının, cumhuriyetin 100. yılına ve kendilerine nasip olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Okulun yapımına katkı veren hayırseverlere teşekkür eden Tekin, hazirandan itibaren hayırseverlerin katkılarıyla Türk eğitim sistemine yaklaşık 2 bin 200 derslik kazandırdıklarını belirterek bu katkıların ve desteğin devam etmesini istedi.
 
Tekin, eğitim öğretimde daha iyi noktalara gelmek için hep beraber çaba sarf edeceklerini vurgulayarak, "Eğitim, insan olma ve ulus olma mücadelesinin en önemli enstrümanı. Bu, gerçekten çok önemli... Bugün burada insan olma ve ulus olma anlamında milletimize hizmet edebilecek çok güzel bir girişimin, hep beraber buna vesile olanlara teşekkür ederek, açılışını yapmış olacağız." dedi.
 
Binaları yapıncaya kadar sorumluluğun kendilerinde olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti:
 
"Ama yaptıktan sonra asıl buradaki iş; bir: Mahallemize ve velilerimize düşüyor. Çocuklarımızı okula gönderdiğimiz zaman bütün sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmuyoruz. Çocuklarımız evde de bizim çocuklarımız, evde de eğitimlerin devam etmesini düşünmemiz lazım. Şuradan, okuldan çıkıp evine giderken yürüdüğü sokaklarda da bizim çocuklarımız. Orada da hep beraber mahalle olarak sahip çıkmalıyız. Bu anlamda biz de toplumsal olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. İki: çocuklarımız artık şu bahçeden girdikten sonra onları kendi çocukları, kendi kardeşleri gibi gören öğretmenlerimize emanet. Bu vesileyle öğretmenlerimize de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz kendi üstümüze düşenleri yapalım, öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın, toplum olarak biz üstümüze düşeni yapalım. Hep beraber eğitim öğretim sürecini daha sağlıklı noktaya taşıyalım."
 
Daha sonra hayırseverlere plaket takdim eden Bakan Tekin, protokol üyeleriyle kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.
 
Beraberindekilerle okulu gezen Tekin, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
 
Tekin, programı kapsamında daha sonra Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen "Öğrenci Buluşmaları"nda öğrencilerle söyleşi yaptı, ardından Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
 
Okul temaslarının ardından Erol Güngör Kültür Merkezi Fuaye Alanı açılış törenine katılan Bakan Tekin, el sanatları sergisini gezerek bilgi aldı.
 
Tekin, makamında ziyaret ettiği Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile kentteki eğitim yatırımları hakkında görüştü.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.