Bakü Türk Okulundan Müsteşar Tekin’e ziyaret  
Bakü Türk Okulundan Müsteşar Tekin’e ziyaret

Bakü Türk Okulundan Müsteşar Tekin’e ziyaret

Bakü Türk Ortaokulu öğrencileri, öğrencilerde kardeşlik ve millî şuur uyandırmak, demokratik değerlerin önemini kavratmak, vatan ve millet sevgisini pekiştirmek amacıyla başlatılan “Hasan Hüseyin Dedem, Azerbaycanlı Ömer Halisdemirler Mübarek Ellerini Öpmek İsterler” projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i ziyaret ettiler.

Bakü Türk Okulundan Müsteşar Tekin’e ziyaret

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında öğrencilerde vatan sevgisi ve devlet bilincinin oluşturulması amacıyla Bakü Türk Ortaokulunda Ömer Halisdemir’in babasına mektup yarışması düzenlendi. Yarışma kapsamında başarılı bulunan ve Türkiye gezisiyle ödüllendirilen 10 öğrenci Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i ziyaret ettiler.

  

Öğrenciler, bu projeyle ayrıca 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e şükran duygularını içeren mektupları sunmayı ve Azerbaycan’ın Türkiye’nin değerlerine ortak olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Öğrenciler projenin Türkiye aşamasında temsili “Bordo Bereli Asker” kıyafetleri giyerek Niğde, Nevşehir, Konya ve Ankara’da düzenlenecek gezilere katılacak. Projenin Ankara aşamasında Millî Eğitim Bakanlığını ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret edecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.