Başkent OSB ile iş birliği protokolü  
Başkent OSB ile iş birliği protokolü

Başkent OSB ile iş birliği protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi arasında “Eğitim, Uygulama ve Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Başkent OSB ile iş birliği protokolü

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi arasında, Başkent OSB’de faaliyet gösteren okulların, dördüncü nesil sanayi devrimi (Endüstri 4.0) sürecinde, uygun alt yapıyı oluşturarak işe dayalı öğrenme anlayışıyla, belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla “Eğitim, Uygulama ve Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalandı.
 
Protokolle, Başkent Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilecek faaliyetler, diğer organize sanayi bölgelerindeki mesleki eğitim okulları için de örnek model teşkil edecek. Ayrıca, protokolle; geleceğin sanayi anlayışına uygun eğitim ortamı ve işgücü ihtiyaç analizi yapılması, gelişen ve değişen şartlara uygun olarak öğretim programı ve materyallerinin geliştirilmesi, eğitim binası inşa edilerek faaliyete geçirilmesi, ilgili paydaşlarla birlikte yönetim ve işleyiş sistemi kurulması ve geliştirilmesi sağlanacak.
 
Protokol kapsamına alınan okulların derslik, atölye ve laboratuvarları yeni teknolojiyle desteklenecek. Başkent OSB’de sektör çalışanlarına meslek kurslarının açılması, öğrencilere işletmelerde mesleki eğitim, staj ve sosyal etkinlik imkânları sağlanacak. Mezun öğrencilerin ise Başkent OSB’de istihdamına destek olunacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.