DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERİNİ HOKEYLE TANIŞTIRAN ÖĞRETMEN, MİLLÎ TAKIM İÇİN SPORCU YETİŞTİRİYOR  
DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERİNİ HOKEYLE TANIŞTIRAN ÖĞRETMEN, MİLLÎ TAKIM İÇİN SPORCU YETİŞTİRİYOR

DENİZLİ'DE ÖĞRENCİLERİNİ HOKEYLE TANIŞTIRAN ÖĞRETMEN, MİLLÎ TAKIM İÇİN SPORCU YETİŞTİRİYOR

Denizli'de görevli beden eğitimi öğretmeni, öğrencilerine spor tutkusunu aşılamak için millî takıma sporcu yetiştiriyor.

Denizli'nin Güney ilçesinde görevli beden eğitimi öğretmeninin öğrencilerine spor tutkusunu aşılamak için verdiği mücadele, hokeyde millî takıma oyuncu gönderen ve takımı 1. Lig'de mücadele veren bir başarı hikâyesine dönüştü. 
 
Güney ilçesine bağlı 900 nüfuslu kırsal mahalle Eziler'deki Mustafa Kaçmaz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların çocuklarına spor yaptırmak için çaba sarf ediyor. 
 
Öğrencilerle önce bocce ve beyzbol takımı kurarak çeşitli organizasyonlara götüren daha sonra hokey, tenis, korfball, hemsball, ragbi, kriket gibi kırsalda çok bilinmeyen spor dallarını öğreten Arı, hokeye olan ilgiyi görerek bu alanda gelişim fırsatlarını değerlendiriyor. 
 
Hokeyde Güney Eziler Hokey Kulübü adı altında erkek ve kız takımlarıyla iddialı hâle gelen genç sporcular, ailelerin de destek vermesiyle başarıdan başarıya koşuyor. 
 
Bu yıl kız takımının Türkiye Kadınlar Hokey 1. Ligi'ne yükselme başarısını gösterdiği kulüp sporcularından Demirel Şafak Gökçen, Hasan Öner ve Tuğçe Güneş, Hokey Millî Takımı gelişim kampına davet edildi.
 
"Eziler'i bir spor köyü hâline getirebildik"
 
Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı, 15'e yakın branşta eğitim verdiklerini, çocukların öğrendikleri sporlarda madalya kazandıkça kendilerine güvenlerinin geldiğini ve davranışsal anlamda da iyi bir gençlik yakaladıklarını anlattı.
 
Başından bu yana millî takıma sporcu kazandıran bir kulüp oluşturma hayalinin bulunduğunu, 3 sporcuyla bu hayali gerçekleştirdiğini ifade eden Arı, "Hiç spor yapılmayan bir köyden 4 yıl içinde millî takıma kadar uzandık. Biz bu köyden yetiştirdiğimiz sporcuları olimpiyatlarda görmek istiyoruz." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.