DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERİN HİZMET BÖLGELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME  
DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERİN HİZMET BÖLGELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERİN HİZMET BÖLGELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME

Millî Eğitim Bakanlığınca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül'den itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek. Böylece burada görev yapan ve yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen yerlerin hizmet bölgelerine ilişkin düzenlemeye gidildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Değişiklikle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023'ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek.
 
Bu yerlerin hizmet bölgelerinin geçici süreyle üçüncü hizmet bölgesine çıkarılmasıyla, burada görev yapan öğretmenler ile yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.