Erdem: 500 binin üzerinde kursiyer Osmanlıca öğrendi  
Erdem: 500 binin üzerinde kursiyer Osmanlıca öğrendi

Erdem: 500 binin üzerinde kursiyer Osmanlıca öğrendi

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, halk eğitim merkezlerinde 500 binin üzerinde kursiyerin Osmanlıca Türkçesi öğrendiğini söyledi.

Erdem: 500 binin üzerinde kursiyer Osmanlıca öğrendi

Kırşehir’de çeşitli temaslarsa bulunan Erdem, Kırşehir Valisi Necati Şentürk´ü ziyaret etti. Erdem, kentin eğitimde gösterdiği başarılarla geleceğe daha güvenle bakılmasını sağlayan iller arasında bulunduğunu belirtti.
 
Ziyaretin ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Komisyonu Toplantısı´na geçen Erdem, okul girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin liselerde Osmanlıca´nın ders olarak okutulması çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Erdem, Sosyal Bilimler Lisesinin 10, 11, 12. sınıflarında iki saat, İmam Hatip Lisesi´nde ise bir saat ortak ders, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak okutulmasının müfredatta olduğunu aktardı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da dün bu konuya değindiğine dikkati çeken Erdem, şöyle devam etti: "Biz, Osmanlıcanın geçmişle geleceğe bir köprü olacağına inanıyoruz. Çünkü, 700 yıla yakın bir kayıttan, kaynaktan bahsediyoruz. Sadece arşivlerde 150 milyon evrak olduğu söyleniyor. Hem teknik olarak ileri Osmanlıca öğrenenlerin sayısının artması hem de herkesin yüzünden Osmanlıca´yı okuyabilmesini arzu ediyoruz. Her birimizin evlerinde buna dönük evraklar, mezar taşları var. Eserlerimizin üzerilerinde kitabeler var. Bu bakımdan biz 700 yıla yakın hatta Türklerin İslam´a geçişiyle oluşmaya başlayan bu dilin de gençlerimiz, vatandaşlarımız tarafından öğrenilmesini arzu ediyoruz. Halk Eğitim Merkezlerinde şu ana kadar 500 binin üzerinde kursiyer Osmanlıca Türkçesi öğrendi."
 
Erdem, açıklamaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Komisyonu Toplantısı´na katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.