Erdem, TÖDER´in 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı  
   Erdem, TÖDER´in 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı

Erdem, TÖDER´in 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, bu yıl eğitime 122 milyar lira ayrıldığını belirterek, "Bu, toplam bütçemizin yüzde 20´sidir. Bugüne kadar Türkiye´de hiçbir dönemde bütçenin yüzde 20´si eğitime ayrılmadı." dedi.

   Erdem, TÖDER´in 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneğinin (TÖDER)  İstanbul’da düzenlenen 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Kurulda konuşan Bakan Yardımcısı Erdem, değişimlerin üstesinden gelmenin yegane yolunun eğitim olduğunu söyledi. Çağın ihtiyaçlarının sürecinden geçmiş, millî ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi insan kaynağının toplumun temel gücü olacağını belirten Erdem, "Çağımızda ülkelerin geleceğine yönelik yapılabilecek en akıllı yatırımın iyi eğitim, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilim ve teknolojinin rehber gücünü belirleyen esas unsur eğitimin akılcı programlarla yönlendirilmesi, muasır medeniyetler gayesine ulaşabilmenin de geçmişimizdeki hazineyi yeniden canlandırmanın eğitimden geçtiğini biliyoruz." diye konuştu.

 

Erdem, Millî Eğitim Bakanlığı olarak 8. ve 9. kalkınma planlarında, istikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen bir Türkiye vizyonu ile eğitim sistemini okul öncesinden yükseköğretime, yaygın eğitimi de içerisine alacak şekilde yeniden ele aldıklarını dile getirdi. Bu dönüşümde özel eğitim kurumlarının önemli bir konuma geldiğine vurgu yapan Erdem, şunları kaydetti: "Eğitimin amacı milletimizi zengin kılmak ve Türkiye´yi eğitim sıralamasında yükseltmek. Tüm eleştirilere rağmen ilk 20´de olabilmiş durumdayız. İnşallah bunu daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Bu yıl 122 milyar lirayı eğitime ayırdık. Bu toplam bütçemizin yüzde 20´sidir. Bugüne kadar Türkiye´de hiçbir dönemde bütçenin yüzde 20´si eğitime ayrılmadı. Hükümetlerimiz öncelik olarak eğitimi başa almakta. Bu hükümet milletten topladığı kaynağı yine eğitim yolu millete aktarmaktadır. Hep birlikte eğitimi, sizlerin de katkısıyla daha bir yere getireceğiz."

 

"Özel eğitim sektörünü teşvik ediyor ve destekliyoruz"

Erdem, özel eğitim kurumlarının, eğitimde devletin yükünü aldığını aktararak, "Bu daha iyi eğitim verilmesi ve eğitimde rekabete yol açıyor. Özel eğitim sektörünü teşvik ediyor ve destekliyoruz. 2016-20017 yılında özel okula giden öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının teşvik başlatarak alanı daha da genişlettiğine şahit oluyoruz. Bugün 316 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği veriyoruz. Bu eğitim yılında bin 73 yeni okul faaliyete geçti. Bu okulları sizler yaptınız. Özel eğitim kurumlarına yaptığı bu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye´de şu anda 8 bin 36 özel okul bulunmaktadır. Son bir yıl içinde açtığınız okullar bünyesinde 1 milyon 166 bin öğrenci eğitim görmekte. Bu okullarda 208 bin 694 personele istihdam sağlıyorsunuz. Özel okullarda eğitim alan öğrenci oranı yüzde 8-9 civarında. 2023 yılında bu oranı yüzde 15 seviyesini getirmek istiyoruz."

 

Özel sektör temsilcileriyle sürekli istişare halinde olduklarını belirten Erdem, dershanelerin dönüşüm sürecindeki duruşları dolayısıyla TÖDER ve diğer özel eğitim kurumları derneklerine teşekkür etti. Özel eğitim kurumu temsilcilerinden destek isteyen Erdem, "Farklı değiliz bir aile içinde Türkiye´nin ideallerine ve hedeflerine ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye´de çok güzel işler yaptınız, dünyaya da lütfen açılın. Maarif Vakfı ile oradaki Türk dernekleri ile görüşerek bu atılımı yapın. Bu konuda her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz." şeklinde konuştu.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.