Güçlü Türkiye için mesleki eğitim  
Güçlü Türkiye için mesleki eğitim

Güçlü Türkiye için mesleki eğitim

Millî Eğitim Bakanlığınca, çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla birlikte mesleki eğitim alanında gerçekleştirilen değişikliklerin kamuoyuna duyurularak tanıtımının yapılması amacıyla kamu spotu hazırlandı.

Güçlü Türkiye için mesleki eğitim

Sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, özellikle Türk ekonomisinin temel yapı taşı olan küçük esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyacının karşılanması amacıyla çırak öğrencilerin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle meslekleri yerinde öğrenmeleri sağlanıyor.

 

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle çırak öğrenciler, çıraklık eğitimi sonunda ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi alarak kendi iş yerlerini kurabilecek.  Okulda teorik eğitim alan öğrenciler, hem mesleklerini öğrenecek hem de bu eğitim sayesinde ücret alarak aile ekonomisine katkıda bulunacak. Ayrıca fark derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması alabilecek öğrenciler, meslek lisesi mezunu olanlarla aynı haklara sahip olacak ve üniversite sınavlarına girebilecek.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotunda; meslek odaları, işveren ve söktür temsilcileri, yeniden kurgulanan ustalık eğitimiyle nitelikli iş gücüne kavuşturacağı için projeye destek veriyor.

 

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.