OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM "TEMASSIZ OYUNLAR"LA BAŞLIYOR  
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM "TEMASSIZ OYUNLAR"LA BAŞLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay bir şekilde içselleştirip yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için "Temassız Oyunlar Kitabı" hazırladı. "Bu kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk." ifadesini kullanan Bakan Ziya Selçuk "Amacımız, çocukların yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarını sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık" dedi. Bakan Selçuk, Ankara'da bir okul bahçesinde oyunların provalarını yapan öğretmenlere de eşlik etti.

"Bu kitabı tasarlarken okulların açılacağı ilk günü hayal ettik. O ilk günün çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Amacımız, çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarındaki en önemli dönemlerden biri olan ilkokula başlamalarını sağlamaktı. Bunun için oyunun gücünden yararlandık ama yaşadığımız sürece uygun "Temassız Oyunlar"dan... Çocukların hem eğleneceği hem de okul yaşamına, arkadaşlarına ve öğretmenine uyum sağlayacağı eğlence dolu oyunlar..."
 
Ziya Öğretmen, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak yüz yüze eğitimde, tüm okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle buluşacak temassız oyunları işte bu sözlerle anlattı. Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların okula ve yeni normale uyum süreçlerini keyifli hâle getirip kolaylaştırmak adına "Temassız Oyunlar" kitabı hazırladı ve kitaplar, 21 Eylül itibariyle tüm okullarda uygulanmak üzere ilkokul 1. sınıf öğretmenlerine ulaştırıldı.
 
Kitapta yer alan ve hiçbir fiziksel temas içermeyen toplam 60 oyunun her birinin çocuklarda "tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve iş birliği" gibi çeşitli edimlerin gelişmesine yardımcı olacağına dikkat çeken Bakan Selçuk, çocukların okul ortamında ve yaşamlarında "maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen" kurallarını içselletirmelerine yardımcı olacak bu oyunların, çocukların her türlü kaygı ve endişeden sıyrılarak okul hayatına uyum sağlamalarını da destekleyeceğini belirtti.
 
Hem sınıfta hem de açık alanlarda oynanabilecek şekilde tasarlanan oyunlar, öğrencilerin arasında yeterli sosyal mesafe sağlanarak ortak materyal kullanımına ihtiyaç duyulmayacak şekilde hazırlandı. Kitapta yer alan oyunların tamamına çocuklarla birlikte oynanarak son şekli verilirken, oyun içeriklerinde çocukların farklı gelişim alanlarındaki becerilerine hitap etmesi amaçlandı. 
 
Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe'deki Şehit Aytaç Usta İlkokulu'nun bahçesinde temassız oyunların provasını yapan öğretmenlere eşlik eden Bakan Ziya Selçuk, "Biz öğretmenlerin şöyle bir kuralı vardır: Öğrenciye öğreteceğin her şeyi önce kendin yaşa, kendin dene. O yüzden de burada meslektaşlarımızla beraber temassız oyunlar nasıl oynanıyor, hangileri ne şekilde düzenlenebilir, hangisinden başlanabilir? işte bunların provasını yapıyoruz." dedi.  
 
"Önce oyunlarımızı tasarladık, sonra çocuklarla uyguladık ve çocukların tebessümlerini ve mutlu anlarını oyunların arasına sakladık. Daha önceden uygulanmış ve çocukların çok keyif aldığı birbirinden farklı oyunları şimdi öğretmenlerimize sunuyoruz." diyen Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanıyoruz ki öğretmenlerimiz, bu oyunlarla öğrencilerine unutamayacakları anlar yaşatacaklar ve böylece bu kitap sayesinde çocuklarımız okullarına hem sağlıklı hem de mutlu bir şekilde başlayacaklar. Öğretmenlerimizin desteği ile bu süreci başarılı bir şekilde yürüteceğimizden şüphem yok."  
 
 "Temassız Oyunlar Kitabı" sayesinde bu oyunların Türkiye standartlarının oluşturularak müfredatla uyumlu hâle getirildiğini belirten Bakan Selçuk, "Çalışmada büyük emeği geçen Prof. Dr. Tolga Erdoğan'a çocuklarımız ve öğretmenlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
Temassız Oyunlar kitabına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.