"SANATÇILARIN ZAMANI BİR BAŞKA PENCEREDEN GÖRME GAYRETLERİ TAKDİRE DEĞER"  

"SANATÇILARIN ZAMANI BİR BAŞKA PENCEREDEN GÖRME GAYRETLERİ TAKDİRE DEĞER"

Türk Hava Yolları(THY) tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında 2. olan Mustafa Kurtbaş ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ödülleri'nde gümüş madalya kazanan İbrahim Aysündü öğretmenlerimize ödüllerini Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, zamanın ruhunu daha iyi algılama fırsatına sahip olmanın başka bir önem taşıdığını söyledi. 
 
Her şeyin çok hızlı tüketildiği çağda bazı kalıcı değerleri oluşturmaya gayret etmenin, insanın kendi varoluşsal kaygılarını azaltmasına hizmet eden bir şey olduğunu kaydeden Selçuk, "Sanatçıların zamanı bir başka pencereden görme, zamanı ötelerin ötesine taşıma gayretleri elbette ki çok büyük takdire değer. Bu sebeple de sanatçıların bu bakışına sahip çıkmak gerek." diye konuştu. 
 
Ödül alan yarışmacılardan ikisinin öğretmen olduğunu dile getiren Selçuk, "Ödül alan Mustafa Kurtbaş ve İbrahim Aysündü öğretmenlerimizin bu çabasını, bütün öğretmenlerim adına çok değerli buluyorum ve kutluyorum. Çünkü bizim öğretmenlerimizden beklentimiz de bu bakış açısını, tasavvuru, çabayı bütün öğrencilerimizin ruhuna işlemeleri ve öğrencilerimizi sanatın ince ayarından geçmeleri için onlara fırsat tanımaları. Bu ayardan geçsinler ki kişilikleri olgunlaşsın, kemalat yolunda mesafe alabilsinler." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahiplerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı tarafından ödülleri takdim edildi. 
 
İki öğretmene fotoğraf ödülü
Yarışmada, THY Büyük Ödülü'nü Çinli Fei Xie alırken, ikincilik ödülüne öğretmen Mustafa Kurtbaş layık görüldü. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ödülleri'nde ise öğretmen İbrahim Aysündü gümüş madalya kazandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.