Suriyeli mülteci çocuklar karne sevinci yaşadı  
Suriyeli mülteci çocuklar karne sevinci yaşadı

Suriyeli mülteci çocuklar karne sevinci yaşadı

Türkiye’de eğitim gören Suriyeli mülteci öğrenciler, Ankara Nazife Hatun İlköğretim Okulunda düzenlenen törende karne sevinci yaşadı.

Suriyeli mülteci çocuklar karne sevinci yaşadı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, UNICEF Bölge Direktörü ve Avrupa Mülteci ve Göçmen Krizi Özel Koordinatörü Afshan Khan ile Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürü Christos Stylianides’in katılımıyla Suriyeli çocuklar karne sevinci yaşadı.

 

812 Suriyeli çocuğun eğitim aldığı Nazife Hatun İlköğretim Okulunda 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri karnelerini Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, UNICEF Bölge Direktörü ve Avrupa Mülteci ve Göçmen Krizi Özel Koordinatörü Afshan Khan ve Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürü Christos Stylianides ve öğretmenlerinin elinden aldı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, karne töreninde yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaklaşık 1 milyona yakın Suriyeli çocuğun eğitim çağında olduğunu belirterek,  ”Millî Eğitim Bakanlığı olarak Suriyeli çocukların okula gitmeleri ile alakalı yoğun bir performans sergiliyoruz. Hedefimiz bütün çocuklara ulaşmak. Ulaşamadığımız her çocuk kayıp bir neslin ferdidir. Hem Suriyeli hem de Türk çocuklarımızın karne heyecanını teneffüs etmiş olduk” diye konuştu.

 

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürü Christos Stylianides ise, çocukların okulun zenginliği olduğunu ifade ederek, “Türk yönetim temsilcilerine teşekkür ediyorum, mükemmel bir iş gerçekleştiriliyor. Hiç şüphe yok ki buradaki çocuklar bu okulun zenginliğidir. Türkiye, mevcut mülteci çocukların okullarına devam etmeleri adına büyük bir kararlılık sergilemiştir. Bu, Avrupa Birliği İnsani Yardım Fonları tarafından desteklenen, eğitime destek veren en büyük projedir." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.