Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek  
Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek

Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek

Millî Eğitim Bakanlığı ile Alman Kalkınma Bankası (KFW) arasında, Türkiye´deki Suriyeli öğrencilerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 19 milyon avroluk proje desteği için protokol imzalandı.

Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek

Millî Eğitim Bakanlığı ile KFW arasında "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi"  kapsamındaki protokole, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve KFW Türkiye Direktörü Frank Bellon imza attı.  Bakanlıktaki imza töreninde konuşan Tekin, KFW ile imzaladıkları protokol doğrultusunda, yaklaşık 19 milyon avroluk proje desteği sağlandığını belirterek, "Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı 7 ilimizde, yaklaşık 170 meslek lisemizin donanım ihtiyaçlarını karşılamış olacağız." dedi. Suriyeli mültecilerin ihtiyaçları konusunda Avrupa Birliği ile çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Tekin, bu kapsamda öğretmen maaşlarının ödendiğini, okul inşaatları yapıldığını, seminerler düzenlendiğini söyledi. Tekin, Suriyeli mültecilerin iş sahibi olmalarının en temel sorunları olduğu, Suriyeli öğrencilere mesleki eğitim verilerek sorunların aşılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

 

KFW Türkiye Direktörü Frank Bellon, Avrupa Birliğinden sağlanan fonla Millî Eğitim Bakanlığını ve mesleki eğitimi desteklemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi, Türkiye´nin Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma hususunda bugüne kadar elinden geleni yaptığını vurguladı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı ile KFW arasında imzalanan protokol uyarınca, en az 25 mesleki ve teknik ortaöğretim kurumunun atölyeleri yapılacak, altyapı yatırımları gerçekleştirilecek, 2 bin öğrenciye destek paketi sağlanacak ve farkındalık artırma çalışmaları kapsamında en az 40 bilgilendirme toplantısı, 2 konferans, 2 televizyon spotu, iki dilde 80 bin broşür ve çocukların eğitime kazandırılmasına yönelik 2 bin 400 ev ziyareti yapılacak. Proje tamamlandığında pilot okullardaki kayıt oranının yüzde 8 artması hedefleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.