“VOLEYBOL HER YERDE”  
“VOLEYBOL HER YERDE”

“VOLEYBOL HER YERDE”

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu arasında "Voleybol Her Yerde" projesinin protokolü imzalandı.  

TVF Başkent Voleybol Salonu´nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Voleybol Lisesi öğrencileri ve davetliler katıldı.
 
“ Okullarımızda sporun büyük bir ivme ile geliştirilmesi gerekiyor”
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, törende yaptığı konuşmada, sporun, bireylerin sağlıklı gelişmesi, insani ilişkilerinin iyileşmesi, kültürel açılımlar sağlanması açısından büyük katkı sağladığını belirtti.
"Biz insanın gelişimini hep üç açıdan ele alırız. Birincisi zihinsel, ikincisi duygusal, üçüncüsü de fiziksel." diyen Selçuk, "Eğer çocuklarımızda, gençlerimizde bu üç gelişim alanı birlikte değerlendirilmezse o zaman yarım insan ortaya çıkıyor. Tam insanın ortaya çıkabilmesi için bu üç alan ile okullarımızda sporun büyük bir ivme ile geliştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
Gençlerin sorumluluk bilinci, iş birliği, takım çalışması gibi becerileri kazanmalarında sporun önemine işaret eden Bakan Selçuk, kendisi için ayrı yeri olduğunu ifade ettiği voleybol camiası ile uzun yıllardır irtibatının olduğunu söyledi.
Türkiye Voleybol Federasyonunun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Selçuk, protokolle Türk voleyboluna nitelikli sporcular kazandırılması, beden eğitimi öğretmenlerinin yeterliliklerinin artırılması, okullara voleybol sahalarının kazandırılması, Bakanlığın bütün tesislerinin de voleybolun hizmetinde kullanılması konularında önemli mesafeler almayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından Selçuk, Kasapoğlu ve Üstündağ, hazırlanan protokolü imzaladı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.