KÖY ÇOCUKLARI, TÜRKİYE YÜZYILI PLANETARYUM GÖSTERİSİNDE UZAYI TANIDI  
KÖY ÇOCUKLARI, TÜRKİYE YÜZYILI PLANETARYUM GÖSTERİSİNDE UZAYI TANIDI

KÖY ÇOCUKLARI, TÜRKİYE YÜZYILI PLANETARYUM GÖSTERİSİNDE UZAYI TANIDI

Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Mardin'de ilkokul seviyesinde eğitim gören köy çocukları, Türkiye Yüzyılı Planetaryum Gösterisi ile uzay yolculuğunu deneyimlediler.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce köy okullarında eğitim gören çocukların uzay yolculuğunu deneyimlemesi için "Türkiye Yüzyılı Planetaryum Gösterisi" programı düzenlendi.
 
Program kapsamında merkez Artuklu ilçesine bağlı mahalle ve köy gibi kırsal bölgelerdeki okullarda eğitim gören 200 ilkokul öğrencisi, 5 gün boyunca Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezine taşınarak atölyelerde çeşitli etkinliklere katıldı. 
 
Uzmanlardan uzay hakkında bilgi alan çocuklar, daha sonra planetaryumda uzay deneyimini yaşadı.
 
Öğrenciler gösteriyi beğendi
Höyüklü İlkokulu öğrencisi Elif Beste Özdaş da planetaryumu çok beğendiğini belirterek, "Burada çok güzel şeyler yaşadım. Uzayı seviyorum ve çok merak ediyorum. Burada Jüpiter, Mars gibi gezegenleri gördük." dedi.    
 
Planetaryum gösterisini izleyen öğrencilerden Ferhat Kaçan ise uzaya ilgi duyduğunu, gezegenleri yakından görmeyi arzu ettiğini söyledi. Kaçan, "Büyüyünce uzaya gitmek istiyorum. Planetaryumda olmak çok heyecanlı ve program güzel geçti. Çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Hüseyin Eren de büyüyünce astronot olmak istediğini dile getirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.