TEMSİLCİ ÖĞRETMENLERİMİZ ANKARA´YI GEZDİ  
TEMSİLCİ ÖĞRETMENLERİMİZ ANKARA´YI GEZDİ

TEMSİLCİ ÖĞRETMENLERİMİZ ANKARA´YI GEZDİ

Millî Eğitim Bakanlığınca 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başkent’te düzenlenen etkinliklere illerini temsilen katılan öğretmenlere yönelik kültür gezileri gerçekleştirildi.   

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hafta boyu çeşitli etkinliklerle kutluyor. 
 
81 il ve yurt dışı temsilciliklerinden illerini temsilen gelen öğretmenler Ankara’nın tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret etme fırsatı buldu. 
 
Kültürel geziler kapsamında; Hacı Bayram Veli Camii, Birinci ve İkinci Meclis Müzeleri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Hamamönü Sanat Sokağı ve Tacettin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Etnografya Müzesi ziyaret edildi. 
 
Öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığının kendileri için hazırladığı programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kayseri Özvatan Atatürk Ortaokulu´nda beden eğitimi öğretmeni Doğu Suat Kalyon, Ankara´ya geldiklerinden beri birçok etkinliğe katıldıklarını belirterek, Bakanlığın öğretmenleri bir araya getirmek ve fikirlerini almak için yaptığı etkinlik ve projeler sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Kahramanmaraş´tan gelen Yahya Kemal İlkokulunda sınıf öğretmeni Fatma Sarıtiken de "Bir haftaya yayılmış 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri dolu dolu geçiyor. Arkadaşlarımızla muhabbet etme, onların yaptıkları projelerden esinlenme fırsatı doğdu bizler için. Bireysel olarak Ankara´ya geldiğimizde gezemeyeceğimiz yerleri de görme fırsatı bulduk. Bu yönüyle Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
Görev yaptığı ili Ankara´da temsil etmenin gururunu yaşadığını ifade eden Mardin Artuklu Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Mehtap Bilen de, "Bakanımızın böyle bir projeyle bizi buraya getirmesi bizlere ne kadar çok değer verdiğinin bir ifadesidir. Kendi başımıza gezemeyeceğimiz, göremeyeceğimiz yerleri Bakanlığımızın bize sağladığı imkânlarla gördük. Hem ağırlandık hem gezdik hem de eğlendik. Umarım gelecek senelerde bizden sonraki arkadaşlarımız da bu ortamı gelip yaşar, bu ortamdaki duyguları bizim gibi onlar da hisseder."  dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.